Jag har tagit båda recepten från Susannes blogg, iamsan.se men här kommer dem.
Tomatsoppa (4 port):
2 burkar krossade/passerade tomater
1 gul lök
1 stor röd chili
3 vitlöksklyftor
1 bit ingefära (jag tog malen ingefära)
1 tsk socker
Salt & peppar
1 grönsaksbuljongtärning
Ca 2-3 dl vatten (beror på hur tjock du vill ha soppan)
2 burkar krossade/passerade tomater
1 gul lök
1 stor röd chili
3 vitlöksklyftor
1 bit ingefära (jag tog malen ingefära)
1 tsk socker
Salt & peppar
1 grönsaksbuljongtärning
Ca 2-3 dl vatten (beror på hur tjock du vill ha soppan)
Fräs den hackade löken, ingefäran och chilin i lite olja. Tillsätt Krossade tomaterna, vitlöken och smula ner buljongtärningen, mixa det med stavmixer till soppan blir slät. Tillsätt vatten och låt den koka upp, Klart!
Jag hade det goda äppelbrödet till och här kommer det
Äppelbröd:
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl (jag tog enbart fullkornsmjöl)
1 dl linfrö
1 dl solrosfrö (detta hade jag inte hemma utan istället hackade jag upp 1 dl hasselnötter och hade i istället)
2 tsk bikarbonat
1 stort tärnat äpple
4 dl filmjölk
3 msk honung
Salt
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl (jag tog enbart fullkornsmjöl)
1 dl linfrö
1 dl solrosfrö (detta hade jag inte hemma utan istället hackade jag upp 1 dl hasselnötter och hade i istället)
2 tsk bikarbonat
1 stort tärnat äpple
4 dl filmjölk
3 msk honung
Salt
Blanda alla ingredienser och lägg i en brödform. Grädda i 175 grader i ca 30 min.
Tack Sussan för dina goda recept:)
Kul att lägga upp recept, allid bra att få lite middagstips(extra kul med nya kameran gissar jag på!)Ser riktigt gott och värmande ut...ja biter kanske på förkylningar!
SvaraRaderaMums! Ser gott ut sis! :) Jag saknar det där äppelbrödet :). Pussar!
SvaraRadera